Mrt

Arzu Öğretmenimiz ve Müzik Alan Öğrencileri, TRT ANKARA RADYOSU Konseri’ne katılmış, radyo sanatçılarıyla sohbet etmiştir.

Ock

Okulumuz öğrencileri İtalya Romanya Polanya ve Türkiye ortaklığı ile yürüttükleri   "My Green World "projemizde toprağın önemini anlatan   hikaye kitabı yazdilar.Herkese iyi okumalar.Ogrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Kas

Projemiz  Elif Çakı ve Ece Apaydın ogretmenlerimizin rehberliğinde  Romanya ,İtalya ,Yunanistan,Tunus,Litvanya ,Letonya ulkeleri ile ortak yürütülmektedir.Bu proje ile öğrencilerimizin doğada daha fazla zaman gecirmeleri sağlanacak ve aynı zamanda arıların doğa ve insan yaşamı için önemi görünür hale gelecektir.

Kas

İklim Değişikliği Atölyesi içinde Byf ogrencilerimizin katılım sagladigi  Türkiye , İtalya, Romanya,Polonya ülkeleri ile ortak olarak öğretmenimiz Elif Çakı rehberliğinde yuruttugumuz projemiz kapsamında  öğrencilerimizin doğada daha fazla vakit geçirmeleri ve ekran bağımlılığı konusunda olumlu davranışlar geliştirmeleri hedeflenmektedir.

Kas

Günümüz dünyasında iklim değişikliği, çevre kirliliği, orman yangınları, atık sorunları, özel gereksinimli bireylerin yaşadığı zorluklar gibi pek çok alanda hayatımızı zorlaştıran sorunlarla karşılaşmaktayız. Bu sorunlar yaşam kalitemizi düşürür. 21. yüzyılda bu sorunların üstesinden gelebilmek için Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında çözüme yönelik projeler geliştirecek veya uygulayacak bireylere ihtiyaç vardır. “ROBOSTEAM” projemiz öğrencilerimizin robotik kodlama becerilerini geliştirmelerini ve STEAM alanında çözümler uygulamalarını, sağlamayı amaçlamaktadır. Türkiye(10), Jordan(4), Romania(4), Portugal(3), Spain(2), Croatia(1), Greece(1), Italy(1)  ortağı bulunan eTwinning “ROBOSTEAM” projemiz BYF programına devam eden öğrencilerimiz ile Canan AĞA danışmanlığında yürütülmektedir. Öğrencilerimize proje sürecindeki çalışmalarında başarılar dileriz.

Kas

BİLSEM’de bir etkinlik daha..Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde Ece Apaydın moderatörlüğünde Prof. Dr. Ayşe TÖREYİN ile ‘’Cumhuriyet ve Müzik Eğitimi’’ konulu söyleşi ve Ankara Mandolin grubunun dinletisi için toplandık.

Programdan önce minik öğrencilerimizin performansları da geceye renk kattı.

Kas

VIII. Ulusal Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Kongresi (ÜYEK 2023),  Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde 2-4 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Cumhuriyetin 100. yılında, bu eşsiz ve muhteşem ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün okulu olan ve onun talimatıyla yapılan Gazi Orta Muallim Mektebinin ve bugünkü Rektörlük binasının tarihsel ortamında kongre açılışı yapıldı.

VIII. Ulusal Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Kongresi (ÜYEK 2023)’nin bu yılki teması “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Politikaları” olarak belirlenmiştir. Bu tema etrafında önümüzdeki yüzyılda ülkemizde üstün yeteneklilerin eğitimi konusunda yapılabileceklerin bilimsel bir bakış açısıyla ele alınması amaçlanmıştır. Bu kapsamda üstün yetenekliler ve eğitimleri konusunda uzman kişileri, kamu yöneticilerini,  sahada çalışan eğitimcileri ve öğrencileri bir araya getirerek bilgi ve tecrübelerini paylaşmaları sağlandı.

Ankara Bilim ve Sanat Merkezi olarak kongreye katıldık. Çağrılı konuşmacılar, paneller ve bildiriler ile çalışma alanımızda daha verimli bir eğitim verebiimek adına çok verimli geçen bir kongre oldu bizim için.

Kas

Avrupa Birliği Erasmus+ Politika Reformuna Destek Programı kapsamında yürütülen 621506-EPP-1-2020-1-IT-EPPKA3-IPI-SOC-IN numaralı “Plastiksiz Okullar Hareketi ” (Schools Plastic Free Movement)” projesi kapsamında, merkezimiz teknoloji ve tasarım öğretmeni Canan Ağa danışmanlığında etkinlikler düzenlenmiştir. Etkinliğe katılan öğrencilere katılım belgesi verilmiştir.

Ekm

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşku ve gurur içinde kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bir asırdır birlikte yazdığımız destanın her bir sayfasında, özgürlüğün, bağımsızlığın ve çağdaşlığın ışığında yürüdük.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, geçmişten aldığımız güçle geleceğe umutla bakıyoruz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet, milletimizin azmi ve kararlılığıyla her zorluğun üstesinden gelmiş, çağdaş medeniyetler seviyesine yükselme hedefinde önemli adımlar atmıştır.

Bugün, bilimle, sanatla, kültürle ve birbirimize olan sevgiyle daha da güçlenmiş bir Türkiye'nin gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirerek, geleceğe daha aydınlık yarınlara yürüme azmimizi sürdürüyoruz.

Bu büyük gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Birlik ve beraberlik içinde, daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye için omuz omuza vererek, Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatma kararlılığımızı yineliyoruz.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

Saygılarımızla,

Ankara Bilim ve Sanat Merkezi