Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun  100.yilinda sayın Doç.Dr. Murat Fidan hocamızı  okulumuza davet ederek  cumhuriyeti anlamak ve anlamlandırmak üzere bir söyleşi gerçekleştirip  cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşadık.

Sonsuza Dek Cumhuriyet Şiir Yarışması

Ankara Bilim ve Sanat Merkezinin Cumhuriyet’imizin 100. yılına özel düzenlediği “Sonsuza Dek Cumhuriyet Şiir Yarışması” sonuçlandı.

Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençlerin emanete sahip çıktıklarını görmenin gururuyla, Cumhuriyet’i ve Atatürk’ü içtenlikle anlatan şiirlerin her biri sergilenmeye değer bulundu ve şiirlerle pano çalışması hazırlandı.

Jüri tarafından yapılan değerlendirmede ortaöğretim seviyesinde İrem Kuzbunar, ilköğretim seviyesinde de Sinan Büyükaksoy’un şiirleri ödül için belirlendi.

Öğrencilerimizin ilgisi ve katılımı için çok teşekkür ederiz.

Sonsuza dek Cumhuriyet!

Ekm

Öğrencilerimiz Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerinde çeşitli kodlama araçlarıyla kod yazmayı öğreniyorlar. Blok tabanlı kodlamanın ötesinde metin tabanlı kod yazmayı öğrenerek bilgilerini bir adım daha öteye taşıyorlar. "Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında"  python kodlarımız şekilleniyor.

Ekm

Öğrencilerimiz Aliye öğretmenimiz danışmanlığında web 2.0 araçlarını kullanarak 29 Ekim ile ilgili kelime bulutu tasarladı.

Ekm

7-22 Ekim 2023, AB Kod Haftası kapsamında BYF programına devam eden öğrencilerimiz Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Canan AĞA danışmanlığında BBC micro:bit ile kodlama etkinlikleri gerçekleştirmişlerdir. Etkinlikte: Mikro:Bit V2 Geliştirme Kartını inceleyen öğrencilerimiz, dijital fikirlerini, oyunlarını ve uygulamalarını hayata geçirmek için mikro: bit'in kodlanabilir, özelleştirilebilir ve kontrol edilebilir özelliklerini keşfetmiştir.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında öğrencilerimiz infografik tasarımları oluşturdular.

Ekm

İlk ders, yapay zeka temellerini kapsadı ve katılımcılar, makine öğrenimi, doğal dil işleme ve görüntü işleme gibi konuları içeren ilgi çekici bir programa katıldılar. Pratik uygulamalar, katılımcıların öğrendiklerini hemen kullanmalarına ve gerçek dünya problemlerine uygulamalarını sağladı.Yapay Zeka Atölyesi, ilerleyen derslerde daha karmaşık konulara ve projelere odaklanacak.

Ekm

Destek 3-1, BYF 1-2 ve BYF 1-4 gruplarıyla matematik tarihinde önemli yere sahip olan Babil Sayı Sistemini deşifre ettik. Hem günümüzde kullandığımız Babillilerin sayı sistemlerinin izlerini keşfettik hem de Kil tabletlere Babil sayılarını yazıp zamanın ruhunu hissetmeye çalıştık.

Öğrencilerimiz kil tabletle yaptığımız bu etkinliğe çok ilgi gösterdi.

Ekm

Mta ekibinin vermiş olduğu eğitim sonrası Elif Çakı ve Sevil Çınar öğretmenimizin planladığı  MTA müzesi gezisini velilerimizle birlikte gerçekleştirdik.Velilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen bu gezi ile coğrafya ve fen dersi için disiplinlerarası  bilimsel bir çalışma yapılmış olup öğrencilerimizin öğrendiklerini kalıcı hale gelmesini sağladık.Bilimsel bir gezi yapmanın heyecanını hep birlikte yaşadık.

Ekm

Elif Çakı ve Sevil Çınar öğretmenimizin öncülüğünde  planlanan MTA genel müdürlüğünden gelen profesyonel ekip tarafından verilen  sürdürülebilir doğa dostu madencilik eğitimi ile öğrencilerimiz hem eğlendi hem de öğrendiler.Bilimsel bir çalışma yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

Ekm

Özel Yetenekleri Geliştirme Programı çerçevesinde python dili eğitimimize başladık.

Eğitmen:Ayfer BAKIR