Kurumumuzun Tarihçesi

Bilim ve Sanat Merkezi Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı bir özel eğitim kurumudur.

Bilim ve sanat merkezleri,temel eğitim ve ortaöğretim çağındaki özel yetenekli çocuk/öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır.

Ankara Bilim ve Sanat Merkezi 2022–2023 eğitim-öğretim yılından itibaren Ankara Fen Lisesi yerleşkesi içerisinde faaliyetlerine başlamıştır. Genel Müdürlüğümüzün onayı ile ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıfta öğrenim gören öğrencilerden ilgili tanılama sürecinde başarılı olanlar kayıt hakkı kazanır. Mevcut durumda 1 müdür 1 müdür yardımcısı ve 22 öğretmen ile faaliyetlerine devam eden merkezimizde sınıf aralığı 2. sınıf ile 12. sınıflar arasında değişim göstermektedir.

Yayın: 16.10.2023 - Güncelleme: 26.10.2023 17:38 - Görüntülenme: 232